Time

Veel toprenners zoals Tom Boonen en Paolo Bettini hebben hun successen behaald op een TIME racefiets. TIME Sport International is opgericht in 1987 door de Fransman Roland Cattin. Sinds de oprichting is hun ijzersterke slogan altijd geweest: de uitdaging. Innovatieve technologie, made in Europe, elegantie, comfort en passie zijn de waarden die TIME altijd hoog houdt. Vandaag de dag zijn we nog steeds trots op het unieke merk TIME.

Time

Ook heeft TIME fraaie, snelle ADHX gravel fietsen in hun assortiment. Kom nu deze schitterende Time ADHX carbon gravel frames bekijken in onze showroom.

Alle TIMES zijn te verkrijgen als los frame of als complete fiets tegen een zeer aantrekkelijke prijs. TIME heeft een beperkte productie en alles wordt op bestelling gemaakt. Remco vertelt u graag alles over TIME, want buiten frames maken zij ook hoogwaardige pedaalsystemen voor mountainbikes en racefietsen.

TIME frames worden als enige in Europa geproduceerd, volgens een uniek proces.

Time 4

Proces

Het proces dat Time hanteert voor hun carbon frames is uniek in de fietswereld. Werkelijk alles van A tot Z wordt in eigen huis gefabriceerd in Europa. Dit zorgt voor een ongeëvenaard sterk frame met een hoog rijcomfort.

Het proces start met het weven van de buizen(sokken) waarbij gebruikt wordt gemaakt van verschillende hoogwaardige carbonvezels. Dit vormt de basis van het frame. Het weefproces wordt op verschillende machines uitgevoerd, omdat ieder framedeel zijn eigen weving, diameter en eigenschappen moet krijgen. Tijdens het weefproces wordt voor diverse buizen VECTRAN® gebruikt, wat zorgt voor schokabsorptie en het rijcomfort verhoogt.

Nadat alle buizen(sokken) op lengte zijn gemaakt en geselecteerd zijn voor de juiste buis en framemaat, worden er een zevental sokken over een buismal geschoven, waarna ze worden geïmpregneerd met speciale epoxyhars. Zo krijgen de buizen hun vorm en hardheid. Als alle buizen/framedelen klaar en bewerkt zijn, begint het bouwen en verlijmen. Dit gebeurt in speciale mallen zodat de juiste maat en rechtheid van het frame gewaarborgd zijn. Na het uitharden van de epoxy en de lijmverbindingen kan het laatste proces beginnen. Het naschuren van het frame, wat zorgt voor een goede lakhechting en een glad oppervlak zonder oneffenheden.

Time

Nu kan het afplakken en het aanbrengen van de kleuren en teksten beginnen en krijgt het frame als laatste een mooie volle blanke laklaag. Dit zorgt voor jarenlange glans en bescherming van het frame. Als de lak in de droogkast is uitgehard, wordt het nog over zijn geheel gecontroleerd op stofjes en onzuiverheden. Waar nodig wordt de lak nog extra gepolijst. De kabel en derailleurnokjes die een speciale oxidatie behandeling hebben gekregen, worden na het lakken gemonteerd.

Na alle controles wordt het frame in een speciaal versterkte Time doos verpakt en is klaar voor verzending naar de dealer.