Schoenplaatmeting


Schoenplaatmeting

De contactpunten die een fietser heeft met de fiets (zadel/stuur/pedalen) zijn essentieel voor een optimale fietspositie. De instelling van de schoenplaten is voor iedere fietser verschillend. Om dat goed te meten, heeft bikefitting.com de Shoe Cleat Adjuster (SCA) ontwikkeld.

De functies van de SCA zijn:

  • Zodanig plaatsen van de schoenplaatjes dat de bal van de voet exact boven de as van de pedaal komt waardoor een optimale krachtoverbrenging wordt gerealiseerd.
  • Via de schoenplaten wordt ook de stand van de voeten op de pedaal ingesteld en zo wordt een eventuele verdraaiing van het onderbeen voorkomen.
  • Doordat de bal van de voet exact boven de pedaalas staat, wordt de pedaalslag geoptimaliseerd wat leidt tot een soepeler pedaaltred.
  • Het positioneren van de bal van de voet exact op het midden van de pedaal, reduceert de kans op het krijgen van een branderig gevoel onder de voetzolen.

De fietser moet zich aanpassen aan het aandrijfmechanisme van de fiets. Daarom wordt bij de afstelling van de schoenplaten, vooral geprobeerd de natuurlijke stand van de voeten ook op de pedalen te realiseren.Onze fietsen

Wij hebben een breed assortiment fietsen, klik op een van de categorieën hieronder om hier meer over te weten te komen.

Afspraak maken?

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn is een duidelijke omschrijving van uw reparatieopdracht belangrijk.
Bij een reparatie/servicebeurt streven wij ernaar om dit binnen vijf dagen klaar te hebben.

Als u op 'versturen' klikt krijgen wij uw aanvraag via de mail en kunt u binnen 48 uur een reactie van ons verwachten. Bedankt voor uw vertrouwen en tot ziens.