Een fiets moet passen als een maatkostuum

Fietsplezier begint bij de keuze van de correcte framehoogte en een comfortabele fietshouding.

  • Exclusief meetsysteem
  • Ideale zitpositie
  • Meer kracht uit je fietsbeweging

De laatste noviteit op fietsgebied staat in ons nieuw ingerichte pand. Een exclusief meetsysteem, dat d.m.v. laserpunten en 3D opnamen een bewegingsanalyse laat zien voor een ideale zitpositie en optimaal kracht overbrengen op de fiets. Deze extreem nauwkeurige 3D bewegingscamera is ontwikkeld in samenwerking met Shimano.

Veel fietsers ervaren rugklachten, nekproblemen, tintelende voeten, zadelpijnen, knieklachten en andere problemen. Een goede positie op de fiets kan blessures voorkomen, knelpunten opheffen en het rijcomfort verhogen. De software van Bikefitting is een hulpmiddel. Ook Remco zijn jarenlange ervaring speelt mee, om de gewenste optimale zithouding te creëren.

Remco's jarenlange koerservaringen, gecombineerd met zijn inzicht in technische mogelijkheden en deze unieke apparatuur levert altijd meer fietsplezier op voor u.

Haal meer kracht uit je fietsbeweging en wordt één met je fiets. Real power!Maak een afspraak

Diverse metingen


Bij Remco's Cycle Service werken wij met 3 soorten metingen:

  • Pedaalanalyse

Met deze analyse wordt het krachtpatroon op de pedalen inzichtelijk gemaakt. Dit gebeurt door de krachtsontwikkeling in zowel de linker als de rechter crankarm in drie richtingen te meten. Dit signaal wordt onder andere vertaald naar een krachtenpatroon op het linker- en rechterpedaal. Het is goed te zien wat een kleine verandering in de trapbeweging voor effect heeft op de krachtverdeling. Asymmetrie is vaak een oorzaak voor fysieke klachten tijdens het fietsen.

  • Statische meting (basis)

Op een eenvoudig en snelle manier zo goed mogelijk de juiste positie benaderen op de fiets, door te kijken naar de anatomische eigenschappen van de renner, zoals totale lengte, arm- en beenlengtes, schouderbreedte etc.

  • Dynamische bewegingsanalyse

Met een speciale 3D-camera wordt het infrarood signaal van de LED-markers geregistreerd. De markers worden op acht strategische plaatsen op het lichaam geplakt en zetten het signaal om in een dynamisch model. De gewrichtshoeken worden in beeld gebracht om de fietspositie verder te optimaliseren en te verfijnen.

Uiteindelijk doel is dat u als klant met meer plezier de fiets opstapt, efficiënter fietst en langer (blessurevrij) van de ritten kunt genieten.


Onze fietsen

Wij hebben een breed assortiment fietsen, klik op een van de categorieën hieronder om hier meer over te weten te komen.

Afspraak maken?

Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn is een duidelijke omschrijving van uw reparatieopdracht belangrijk.
Bij een reparatie/servicebeurt streven wij ernaar om dit binnen vijf dagen klaar te hebben.

Als u op 'versturen' klikt krijgen wij uw aanvraag via de mail en kunt u binnen 48 uur een reactie van ons verwachten. Bedankt voor uw vertrouwen en tot ziens.