COLNAGO

Colnago is een Italiaans fietsmerk met lange historie. Het werd in 1952 opgericht door oud-wielrenner Ernesto Colnago in het Italiaanse Cambiago vlakbij Milaan.

Het Italiaanse merk staat bekend om zijn mooie design fietsen en uitstekende bewezen kwaliteiten. De mooie racers met grootse historie hebben wereldwijd al voor vele fans gezorgd. Colnago is daarom een begrip in de fietsenwereld.

Sinds begin jaren zeventig maakt het gebruik van het kenmerkende logo met een schoppenaas. In die tijd werkte Colnago als fietsenbouwer voor de Molteni-ploeg nauw samen met Eddy Merckx. In 1972 brak Merckx in Mexico Stad het werelduurrecord op een fiets van Colnago. Door de jaren heen was Colnago fietsenleverancier van diverse topploegen die met een Colnago fiets in de prijzen gevallen zijn.

Van de C64 tot goedkopere Colnago's, ze hebben een raspaardje voor iedereen te koop. De topmodellen van Colnago worden in Italië geproduceerd, waaronder de 'C' die nog steeds bestaat uit losse delen om het perfecte frame te maken.

Bent u op zoek naar een goede racefiets voor het nieuwe seizoen? Wij geven u deskundig advies en alle benodigde informatie bij de aankoop van een nieuwe Colnago racefiets. Wij kunnen ook losse Colnago frames leveren en naar uw wensen opbouwen.

Onze fietsen en service staan garant voor kwaliteit en vakmanschap.

Kom eens langs in de winkel in Bleiswijk en laat u adviseren over de juiste racefiets voor al uw ritten.


Colnago C64

Omdat Colnago inmiddels 64 jaar actief is, wordt hun nieuwste model C64 geïntroduceerd.

Colnago was een van de eersten die 'high end' carbon race frames produceerden – vijf maal Parijs-Roubaix werd er mee gewonnen. Een stuk of wat wereldkampioenschappen en mannen als Museeuw, Ballerini, Tafi, Bartoli, Dekker en Bettini reden met een Colnago C40. Daarna kwam de C50, de C59, de C60 en nu de C64.

De C64 is er ook in disc uitvoering (met steekassen, een speciale stuurpen met intern lopende remleiding en een bijpassende voorvork) en een uitvoering met krachtige direct mount remmen en toch met een redelijk laag frame gewicht. Er kunnen dikke buitenbanden in tot 28 mm. U kunt met deze Italiaan sturen als een scheermes. Een rasechte koersfiets, een knappe allrounder. Er is nu ook een C64 disc leverbaar, waarvan alle kabels zijn weggewerkt, wat er zeer clean en strak uitziet.

De C64 is er in een overvloed aan maten: 9 sloping maten en 5 maten met een extra lange balhoofdbuis ( High Stack noemt Colnago dit).

Een schitterende racefiets waarin alle opgebouwde ervaring in verwerkt is. Hij wordt met de hand gemaakt in Italië. Ook het schitterende lakwerk gebeurt in Italië. Kom dit model bekijken bij ons in de winkel en Remco zal u er alles over vertellen.

Onze merken

Bekijk hier de verschillende merken racefietsen